Undgå dyre ekstraomkostninger når du lejer en bil

Der er rigtig mange gode tips til, hvordan du kan undgå dyre ekstraomkostninger, når du bestiller en udlejningsbil. Vi har samlet et overblik over de mest sædvanlige fælder folk falder i, for at gøre det nemmere for dig, at undgå dem næste gang du lejer en bil. Et gennemgående råd for alle de nedenstående tips er, at det kan betale sig at være ekstra omhyggelig, når man møder et biludlejningsfirma.

Undgå leje kun den ene vej

De fleste biludlejningsfirmaer tilbyder, at du henter bilen et bestemt sted og afleverer den et andet sted. Det kan selvfølgelig være bekvemmeligt, hvis du kører fra ét sted til et andet. Selv hvis du kan drage nytte af dette tilbud, kan servicen dog ofte komme til at koste dig mere. Hvis du har mulighed for at aflevere din udlejningsbil på det samme sted, som du hentede den, kan du spare en del penge.

Spring ekstraudstyr over

Med mindre du er glad for alt, der har med teknologi at gøre, er det en god idé at vælge en bil, der ikke har ekstraudstyr. Jo mere teknisk udstyr bilen har at byde på, desto dyrere vil det blive for dig. Du kan for eksempel vælge en bil, der ikke har indbygget GPS, hvis du selv har et lignende program på din mobiltelefon. De fleste nye mobiltelefoner har indbygget GPS, så her kan der spares penge. Undersøg hvilke ekstraudstyr, der er dyrest og undgå unødvendige ekstrafunktioner.

Nødvendig forsikring til udlejningsbil

Der er ingen grund til at tilmelde sig alle de forskellige forsikringsaftaler, der findes på bilmarkedet. Du skal selvfølgelig sørge for at have alle de nødvendige forsikringer, såsom en ansvarsforsikring. Hvis du bliver tilbudt en SCDW forsikring (en udvidet ansvarsforsikring), skal du tænke dig godt om, før du tager imod den. Det er en forsikring, der giver dig et lavere fradrag, hvis du skulle havne i en situation, hvor du skulle få brug for en af dine forsikringer. De eneste, der normalt får noget ud af disse forsikringer er dem, der sælger dem. Når biludlejningsfirmaet tilbyder dig en forsikringspakke anbefaler vi, at du tager dig god tid til at læse vilkårene og betingelserne igennem, før du afgør, om du skal tilmelde dig.

Vælg en fast pris

Afgørelsen af prisen, for en udlejningsbil, varierer fra firma til firma. Der er nogle, der tilbyder en fast kørselsafstand, hvorimod du hos andre, også vil skulle betale for kilometertal. Nogle af de snedige biludlejningsfirmaer kan også finde på at snyde dig med omdrejningstællerene, så du risikerer at skulle betale for flere kilometer end hvad du egentlig har kørt. Så hvis du vælger en aftale baseret på pris pr. kilometer anbefaler vi, at du tager et billede af kilometertallet, når du henter og afleverer bilen. Sørg også for at kontrakten indeholder de korrekte tal. På den måde kan du i det mindste være sikker på at undgå snyd. Når du vælger en fast kørselsafstand, vil du altid kunne undgå ubehagelige overraskelser, når du skal aflevere bilen.

Tank op før du aflever bilen

Udlejningsaftalen vil ofte afgøre, hvor meget benzin, bilen skal indeholde, når den afleveres. Hvis der i aftalen står, at bilen skal afleveres med fuld benzintank, kan det virkelig betale sig at leve op til det krav. Hvis du glemmer det, kan firmaet ofte opkræve ekstra for at gøre det for dig. Du er, med andre ord, i fare for at miste en stor sum penge, hvis du ikke stopper op ved en benzintank, før du afleverer bilen. Det er helt unødvendige ekstraudgifter, der nemt kan undgås. Vær derfor opmærksom på den nærmeste benzintank når du henter bilen, så du nemmere kan finde benzintanken igen, når bilen skal afleveres.

Duk op til tiden

Det kan virke åbenlyst, men det er stadig værd at nævne. Når du har forudbestilt en udlejningsbil, er det meget vigtigt, at du respekterer den tid, hvorpå du skal hente bilen. Nogle har oplevet, at da de ankom til biludlejningsfirmaet senere end aftalt, var bilen de havde bestilt, blevet lejet ud til nogle andre. Hvis du oven i købet allerede har betalt for udlejningsbilen, kan det blive til en rigtig ubehagelig oplevelse. Hvis du ved, at du er forsinket, anbefaler vi, at du ringer til biludlejningsfirmaet med det samme. Endnu mere vigtigt er det, at du afleverer bilen til tiden. Hvis du afleverer den for sent, kan du modtage en ekstra dyr bøde.